Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

September - Oktober 2005

Tilbage

31. oktober

Så har der været Strik-In her i Hejninge. Hvor var det hyggeligt!!!

Jeg er så glad for at så mange dukkede op, hele 10 stykker. Hvor er jeg glad for at de ville komme herhjem til mig.
 

Lene, Vivi, Pia, Linda, Susan, Sanne, Ditte, Olga, Lise og Lone. Som man kan se er der rigtig gang i strikkepindene og mundtøjet.

Så havde de GAVER med til mig, det er svært at beskrive hvor glad og rørt jeg er over det, det havde jeg slet ikke ventet.

Blomster (duftranke), lakridskonfekt, creme, lysestager, nisser til at hænge op, chokolade i forskellige afskygninger, maskemarkører, Uruguay- og strømpegarn samt en lille stofpose med håndlavede æsker indeni, de passer lige til at opbevare maskemarkører i.
TUSIND TAK FOR DET ALT SAMMEN!!!

26. oktober

Så er der ikke så lang tid til jeg skal holde Strik-In her på matriklen, om jeg glæder mig, oh så umanerligt!!
Det er jo første gang jeg skal holde det og håber at det går godt. Jeg har været til mange Strik-In hos andre webstrikkere hvor det har været så hyggeligt, derfor ville jeg jo også kunne gøre gengæld og åbne mit hjem for andre. Puha bare det nu går godt, jeg er godt nok begyndt at få nerver på. Jeg har ikke endnu bestemt mig for hvor vi skal være, i mit lokale eller inde i stuen, det bliver sikkert inde i stuen da jeg ikke har så mange stole i lokalet.  Indtil nu har 10 givet besked om at de kommer og en med forbehold.

Strikkeriet er jo det sædvanlige med, jeg begynder på en masse ting, hver gang fordi jeg har set noget som jeg lige skal have prøvet af, og så håber jeg bare at noget af det bliver færdigt. Der ligger efterhånden meget rundt omkring som jeg skælder mig selv ud over ikke at have fået monteret. Jeg har hørt i mit hørerør at det vist nok er et udbredt fænomen blandt strikkere, men det gør det ikke bedre for mig, det er lidt irriterende at man har rygrad som en regnorm. Sådan bare at ville det hele uden at få afsluttet.

Vesten i Helle R's garn kan jeg ligesom ikke komme videre med, jeg er gået i stå, efter at have pillet hele ryggen op igen. Den var blevet meget løs på  alle vrangpindene, så den skal også strikkes frem og tilbage på retsiden som jeg har gjort med forstykkerne, det tager noget længere tid, men det er der ikke noget at gøre ved. Jaja jeg ved godt at der er en deadline og jeg maser på for at nå det, men det er nu svært når jeg ikke har det så godt med at strikke på de tykke pinde. ØV!!

Min 3. ballerina i angora/merinogarnet er nået til det første ærme, det er et arbejde som jeg endnu da kan have med mig i tasken og tage frem når jeg har lidt tid tilovers, den strikker jeg på p. 3. det er jo meget bedre end p 10.

 

23. oktober

 

Bolero'en er færdig og sådan kom den til at se ud.

Ballerina venter lidt.

Jeg nu er halvvejs med ryggen på vesten som jeg strikker af Helle R's tykke garn, forstykkerne er blevet strikket, så i den retning er der ikke så lang vej tilbage, men jeg har jo monteringen tilbage før jeg kan erklære den færdig og der er deadline 1. november, og uhada det er jo snart, jeg håber at jeg når det. Jeg sætter ikke billede på før den er færdig.
Det er ikke så nemt at strikke med de tykke pinde, derfor må jeg jo tage den lidt med ro. Det er bare ærgerligt at jeg ikke kan strikke med det garn på min grovstrikker for så havde jeg nok fået strikket noget andet end den vest.

 

17. oktober

 

Jeg kan ikke skrive så meget om vores dejlige Webstrikfestival der blev holdt på Silkeborg Vandrehjem andet end at det er et sted man kun kan anbefale til andre, hvis man skal holde noget stort. Jeg er så fyldt med indtryk at jeg slet ikke kan få det ud. Der er til gengæld mange andre der har skrevet om det og jeg tilslutter mig dem alle, der var bare så dejligt.

 
Mine billeder blev ikke gode så dem vil jeg forskåne dig for, et enkelt kan jeg dog vise og det er taget fredag aften for lige at man kan se hvor hyggeligt der var ved indgangen og det var jo en forsmag på resten indenfor.

Siden jeg kom hjem derfra har jeg ligget underdrejet, har lige været på arbejde og så ellers ingenting, men nu er jeg da begyndt at strikke lidt igen. Er begyndt på forskellige ting, men kan ikke helt bestemme mig for hvilken jeg skal gøre færdige først. Jeg er nødt til at have flere forskellige at skifte mellem, ellers kan jeg slet ikke få strikket noget som helst..

Jeg har prøvet flere gange med Helle R's meget tykke garn på grovstrikkeren men den vil IKKE tage det garn, så jeg må strikke det i hånden og er så begyndt på en vest, men desværre tror jeg ikke at jeg når at blive færdig til 1. november, da det er hårdt at strikke på p. 10, det kan mit hoved slet ikke lide så begynder det at banke, jeg spænder nok for meget, indtil nu har jeg da strikket et forstykke, men forventer da at have strikket det næste forstykke inden mit Strik-In, hvor Lise N har lovet at tage en rundpind med som jeg kan låne, så håber jeg at det bliver lidt bedre at strikke med, da jeg så ikke skal have hele vægten på en pind ad gangen.
Den skal helst være færdig før alt andet, grundet den deadline.

Så er jeg begyndt på Nannas bolero som jeg strikker i Hjelholts farveskiftegarn på p. 8 sammen med det mohairgarn jeg engang købte af Lene Z, det bliver ret godt synes jeg selv.
Ja ja, jeg ved godt at det er Rachel Søgaard der har designet den, men jeg så den først på Nannas side og faldt for den dengang. Opskriften har været i Familie Journalen nr. 21/2005.

Jeg bliver nødt til at moderere den lidt, for jeg har fundet ud af efter en optælling, at mit maskeantal ikke lige er som opskriften og nu har jeg strikket næsten hele kraven, som man jo strikker først. :-((
Meen det er jeg jo så vant til, altså ikke at kunne følge en opskrift, så der sker ikke noget andet end at jeg så ikke får en der er helt magen til.

Sidst men ikke mindst er jeg igen igen gået i gang med at strikke en Ballerina i et angora/merinoblandingsgarn, magen til den første se hvordan den første blev til her. Denne gang vil jeg ikke gå med til at sælge den, den SKAL være til mig selv.

 

2. oktober

Så er vi kommet ind i efterårsmåneden og jeg er færdig med min Kauni-Ballerina. Min beskrivelse af hvordan det er gået i fremstillingen kan ses her. Der er kommet så mange kommentarer om den og jeg vil lige sige at jeg er yderst taknemmelig over alle Jeres positive meldinger. Tusind tak, det er jeg meget glad for.

Nu er det jo snart Webstrikfestival og jeg glæder mig meget! Hvad skal jeg dog tage med, ja Kauni-Ballerina er jeg jo nødt til at tage med har jeg fået at vide, men er det andet jeg har nu noget som har interesse for andre at kigge på. Det kører rundt i knolden på mig og jeg er næsten helt rundforvirret, bare det ikke går lige som sidste år, hvor mit hoved lige var ved at eksplodere af hovedpine. Måske nogle af mine UFO'er så jeg kan få dem færdige, eller skal jeg begynde på noget nyt.

Jeg har jo et bundt Kaunigarn som jeg købte da vi var til Strik-In på Amager, men da jeg kun har det ene ved jeg ikke helt hvad jeg skal bruge det til. Forslag modtages med glæde. Billedet er ikke helt i de rigtige farver, det ser ud som om der er lilla i det men det er der ikke!! Det er brunt i forskellige nuancer fra gulbrun til meget mørkebrun.

 

30. september

 

Så blev min Kauni-Ballerina færdig og mangler nu at blive vasket. Den er blevet meget større end jeg havde regnet med og jeg håber da at den trækker sig lidt sammen når den bliver vasket. Den er blevet 80 cm lang midt på ryggen, det gør ikke noget jeg kan godt lide at den er lang, men den er så også tilsvarende bred.

Som man kan ane er farveskiftene ikke lige ens hele vejen rundt, det ærgrer mig lidt for jeg kan godt lide at det er symmetrisk. Jeg havde håbet på at farveskiftene kom til at ligge  spejlvendt på forsiden, det er den næsten på ryggen, i det mindste på midten og et stykke ud.

25. september

 

 

Hovmod står for fald som man siger, min Kauni-Ballerina bliver ikke som jeg regnede med, det var ikke kun det mørkebrune farvesekvens der var mindre i længden end på det første, men dem alle!!!. Denne gang piller jeg altså ikke op, nu kan det være nok!!
Jeg er nu færdig med bundt nr. 2, det rakte jo ikke så langt som det første bundt gjorde, for det rakte jo til hele halvdelen. Så nu skal jeg til at strikke videre med det sidste bundt, forhåbentligt bliver der ingen overraskelser der.

 

22. september

 

Jeg blev enig med mig selv at jeg bedst ville kunne lide at farvesekvensen vendte og så ville blive mere symmetrisk. Sådan har jeg det bedst med, derfor har jeg også måtte pillet op flere gange, da den mørkebrune ikke var så lang som i det første nøgle (og der var ikke så meget i det næste), så det var med at finde lige den sekvens på næste nøgle og sætte lidt mere af den mørkerødlige farve ind, det kan godt ses, men det bliver ikke lavet om for det kan jeg godt forlige mig med. Forløbet bliver nu forhåbentlig som jeg vil ha det.  Billedet er ikke for godt, men jeg kunne ikke lige få det til at blive bedre. Er nu begyndt på raglanindtagningerne.

17. september

 

Nu er jeg nået halvvejs med min Kauni-Ballerina, så langt rakte det første bundt. Og så sidder jeg her med den tanke; "skal jeg vende farvesekvensen og lade den være modtsat eller skal jeg fortsætte med den rækkefølge!"

Det er noget jeg vil gumle på i det næste stykke tid. Det har været så spændende at se hvordan farverne har skiftet at det har passet med kiler og lign. derfor har jeg jo ikke kunne holde op men har kastet mig over det lige så snart jeg har kunne.

Så nu håber jeg at jeg finder ud af med mig selv hvordan jeg skal komme videre... ellers kan det jo være at den ender som en UFO!!!

14. september

 

Lille opdatering! Så har jeg nået midt på det første ærme på min Kauni-Ballerina.

Jeg bliver hele tiden overrasket over hvordan overgangen fra den ene farve til den anden ret naturligt passer sammen med denne opskrift. Jeg synes da selv at det bliver rigtig godt.

Jeg ved godt at jeg ikke får lavet meget andet, men det er faktisk så spændende at jeg har svært ved at lægge den fra mig.
Det kan også mærkes i min krop og hoved, men jeg vil jo så gerne se hvordan den kommer til at se ud.
Mysteryshawl må så vente til jeg er færdig med denne her.

8. september

Nu har jeg næsten fået strikket 3. del på Mysteryshawl, der er nu 269 masker og der mangler 6 omgange af den del. Jeg er spændt på hvor mange masker jeg kommer op på eftersom der er 5 dele i alt.

Så har jeg fået noget mums hjem, nemlig moskusuld der ser ud til at være blevet redt af. Det er helt uden blade og snavs i. Jeg har pillet de tykke dækhår af, måske kan de bruges i et andet projekt en gang.
Det var der ellers i det jeg har siddet med hele sommeren, det var blevet samlet ude i naturen på Grønland og havde været udsat for vind og vejr.

Så er jeg begyndt at strikke en ny Ballerina og til den strikker jeg denne gang med Kauni, det er jo en dejlig opskrift som jeg er blevet meget glad for, og jeg er spændt på hvordan bliver med de farveskift der er i dette garn. Her er så starten på forstykket.

2. september

Humm.. Jeg er vist ikke særlig god til at fortælle om hvad jeg har gang i, det må jeg vist nok lige gøre lidt ved.

Kiri er der ikke sket så meget ved, der bliver strikket et par omgang i ny og næ, det kan ikke rigtig fange mig. Slet ikke efter jeg faldt over denne Mystery Shawl Along  der startede 1. august. Det var noget før jeg fandt den, men jeg synes at det lød  spændende at man ikke fik hele opskriften på en gang, men en del hver uge. Den sidste del er nu frigivet og hele opskriften kan hentes i gruppen hvis man melder sig til.

Jeg hoppede jo med, lidt sent, men er nu lige begyndt på 3. del og der i alt 5 dele, så jeg er spændt på hvordan det kommer til at se ud. Jeg strikker efter den udgave der hedder laceweight for der er flere omgange, da jeg har set at den udgave der er strikket i fingeringweight som faktisk er den tykkelse mit garn er i, det er ret lille nærmest et tørklæde og jeg vil have et sjal der er stort..

Har fået noget entrådet uldgarn hjem som jeg ikke er helt tilfreds med, det snor sig om sig selv, så jeg er begyndt at prøve at rette op på det, ved at lade det løbe igennem min rok så det bliver mere i balance. Der er ca. 100 g i hvert bundt. Det tog sin tid inden jeg fandt ud af hvordan jeg skulle gøre for at balancere det, men nu går det let. Har fået ordnet 3 bundter af det rødlige. Det er et dejligt garn, lidt hårdt men forhåbentligt bliver det blødere efter strik og vask, måske kan det også valkes..


 

Så har jeg haft travlt med at væve, for min væv er blevet sat op i juli måned og så skulle den jo i gang i en fart. Væven har ikke været oppe at stå siden sidste sommer, hvor jeg var nødt til at tage den ned da vi skulle flytte til vores dejlige hus her nede i Hejninge.
Nu hvor den er oppe at stå har det så resulteret i at jeg har fået vævet 3 tørklæder, som jeg klippede af væven onsdag  formiddag for at kunne have dem med til det første vævekredsmøde her efter sommerferien, det holdes altid den sidste onsdag i måneden. Det blå tørklæde er med samme garn som jeg strikke Mysterysjalet med.

 

Tilbage                                                                             Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.