Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

Januar - Februar 2006

Tilbage

13. februar

Jeg så i sidste uge at Barbro viste på sin weblog d. 30.-31. januar at hun har strikket en vest med forkortede rækker. Da jeg så den kunne jeg da også godt tænke mig at prøve at strikke en sådan.
Så mig hen i reolen for at finde noget garn der evt. kunne bruges, finde pinde frem og endelig få printet hendes billeder af vesten.

Jeg slog bare masker op uden at have nogen opskrift eller bare en strikkeprøve, det er ret svært at pille op i det garn jeg valgte. Jeg har kun brugt hendes billeder som vejledning, tænkte at nu skal jeg da lige prøve at strikke en slags dogmestrik, jeg tilmeldte mig ikke dengang da den kørte og nu er det aldeles for sent, men tanken om at skulle strikke noget helt uden opskrift ville jeg da lige afprøve. Det har været en sjov opgave, for jeg vidste jo ikke i forvejen hvordan den ville komme til at se ud eller om den ville komme til at ligne Barbros lidt. Det synes jeg at den gør lidt. Der var garn nok til at blive færdig og der er endda et ½ nøgle tilbage, jeg startede med 5 bundter á 40 g = ca. 100 m. Så det er ikke en vest der vejer ret meget men den er dejlig varm om ryggen.

8. februar

Jeg er endelig blevet færdig med de fingerspidsløse handsker som jeg er blevet bedt om at strikke, de er strikket i "Troldegarn" fra Hjelholts uldspinderi. De bliver så dejlige hvis man lige giver dem en kraftig behandling i vasken sådan at de bliver lidt samlede i strikken, sådan lidt valkede.

Min Ballerina i angora/merinogarn er også blevet færdig, den er blevet ligesom den første, rigtig dejlig. Jeg har afsluttet forkanten med en rullekant, som jeg er blevet ret glad for at lave, da den giver en fin elastisk afslutning og samtidigt synes jeg at den giver en helhed med den kant man strikker forneden.

Jeg har oplevet når jeg har den på og skal tage min frakke af, så er den meget statisk og det er lige så det slår gnister om den og mine arme. Frakken har nemlig et foer der er af noget syntetisk materiale, så jeg kan ikke have Ballerina på når jeg bruger den frakke, ævv. Hvordan jeg kan undgå dette med det statiske ved jeg ikke endnu, men jeg arbejder på sagen.
Jeg havde nu godt lagt mærke til at garnet havde en tendens til at hænge i mine fingre medens jeg strikkede, men jeg tænkte ikke noget over det. Jeg ved jo faktisk godt at jeg selv opsamler megen statisk elektricitet. At det så blev ved efter at jeg tog den på er jo ikke så sjovt!! Så nu ligger den bare og ligger, så kan den have det så godt.

 

26. januar

Her er så min viftetrøje, nu er den endelig færdig. Den er ikke helt som jeg forventede, den er for kort foran, men det må jeg så bare klare næste gang jeg skal strikke en.

 

18. januar

Jeg er begyndt på arbejde igen og det er lidt hårdt, jeg synes bare ikke jeg kan klare så meget lige nu, men det kommer vel forhåbentlig med foråret, det går da bare for langsomt med at komme!!

Jeg har fundet flere ting frem som jeg er i gang med, er det ikke sådan man skal have det? Ellers kunne det jo hænde at man kom til at kede sig?

  • Jeg ved at strikke det sidste forstykke på min 3. Ballerina, det er igen i angora/merinogarn. Den første var der jo en der meget gerne ville overtage og så var jeg jo nødt til at lave en ny da jeg jo vil have en selv.
  • Er begyndt på Pirouette i det brunlige Kaunigarn, som jeg viste 2. oktober, nu da jeg har fået lidt mere at dette garn.
  • En ny trøje er også ved at tage form, den er strikket på strikkemaskinen ud i et stykke, det er kun kanterne foran og på ærmerne der mangler, de skal så  strikkes bagefter. Den bliver strikket med 3 tråde 28/2 Superwash kamgarn fra Stahl, farven er Antrazitgrå, den er jeg lidt spændt på hvordan kommer til at se ud, ikke helt så fin som Helens for den er flot!! Se nede på  hendes side.
    Det er hende der har udviklet opskriften, hun kalder den for en viftetrøje, jeg har kun været en lidt behjælpelig...
  • Kiri er gået helt i stå, jeg kan ikke tage mig sammen til det.
  • Mystery Shawl er det ligesådan med, det er ligesom om jeg har fået nok af sjaler for tiden.
  • Min tunika som jeg farvede garnet til er pillet op og ligger i bundter igen. Den blev ikke som jeg ville, synes at den var lidt for mixet, nu er det med at finde ud af hvad jeg så skal strikke af det. Sikkert med noget ensfarvet der kan danne ligesom et holdepunkt sådan at det farvede danner bund, måske noget i stil med Irish Bishop, jeg kan godt lide hendes mønstre.

Billeder følger senere!!

10. januar 2006

Så er vi kommet ind i et nyt år, jeg har ikke fået skrevet noget siden i starten af december, det beklager jeg og det vil jeg prøve at lave om på i fremtiden.

Jeg har været langt nede i et sort hul på grund af, at jeg gled og forvred min hofte 17. december så jeg næsten ikke har kunne gå, det har været forbundet med så mange smerter at jeg ikke har kunne overkommet noget.
Nu er jeg endelig begyndt at komme lidt til hægterne og vil så også prøve at få skrevet lidt her. Jeg har på grund af smerterne ikke fået lavet en disse i al den tid, så der er endnu ikke noget at skrive om.

Jeg vil ønske alle et godt nytår og takker for at du/I har kigget ind til mig her.

Tilbage                                                                                    Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.