Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

September 2006

Tilbage

29. september

Så er der dømt Strikkefestival!!!

Den årlige festival starter i eftermiddag, 72 strikkegale kvinder vil samles i denne weekend på
Svendborg Danhostel
for at lade sig opsluge af strik, workshops med strik, samvær, spisning og måske også få sovet lidt!!

Det er så dejligt at mødes på denne måde, ingen stress, ingen tanke på arbejde eller andet, det er kun strik, strik, strik.
Vi mødes og får set og talt med alle dem vi ellers kun taler med over nettet og det er bare så hyggeligt!

 

23. september

I tirsdags fik jeg endelig taget mig sammen til at møde op i Falsters tekstil-laug Det har jeg haft lyst til længe, men nu skulle det
være. Det var rigtig hyggeligt, det var næsten som et Strik-In hvor vi fik sludret som om vi havde kendt hinanden i meget lang tid.
Måske er det noget der kendetegner strikkere og vævere, at man har noget som man kan være sammen om og det er det der skaber fællesskabet.

Der lå nogle mohairlokker som et medlem havde lagt til fri afbenyttelse som jeg og et andet medlem lige lagde vores hænder på og tog lidt af. Vi talte om at ville spinde det til garn.
Sådan blev mit "rov" efter at jeg havde z-spundet det og bagefter blev det navaho-tvundet Det var spændende at se hvordan garnet blev og jeg er faktisk ret tilfreds med det.

I går var der fernisering på udstilling fra  Midtsjællands Vævekreds, samtidig blev bogen udgivet, som kredsen har haft undervejs i over et år. Se presseomtale her: http://www.pryds.com/venus/pressefoto.html billede med nr. KR27566-1 et det ene af mine bidrag.

Jeg har været så heldig at have noget med både på udstillingen, nemlig dette som jeg har kaldt:
"Medens vi venter på kaffen" og have 2 bidrag med i bogen, derfor denne selvforherligelse. :-D

 

13. september

Jeg har været på et Indigofarvekursus, det har jeg drømt at få prøvet i mange år og nu var der chancen.
Jeg glemte desværre mit kamera hjemme så jeg fik ikke taget nogle billeder.
Nu håber jag at jeg kan få lov til at bruge Liselottes billeder for hun tog en masse. Får jeg lov så vil jeg lave en serie med dem. De er meget instruktive. Jeg opdagede slet ikke at hun gjorde det, for jeg havde travlt med at suge til mig af oplysninger og få set så meget som muligt.

Jeg fik farvet 200 g gult 1 trådet uldgarn af ukendt oprindelse, 200 g rødligt 1 trådet uldgarn af  samme oprindelse og 200 g hvidt New Zealandsk lammeuld.

Det er noget underligt med Indigofarvning, for når man tager bundtet op af farvebadet så er det grønt, men lige så snart ilten får fat så bliver det blåt? Meget fascinerende og det går utroligt hurtigt med at skifte farve.

Her er 3 af bundterne som de så ud inden jeg tog af sted.

Sådan kom det til at blive efter farvningen, desværre passer farven ikke rigtig, den er lidt mørkere, men bundterne  ligger i samme orden som ovenfor.

Til venstre er det gule, som jeg troede ville blive grønt, i stedet for blev det petrol.
Så det rødlige, hvor det første bundt har fået 1 farvning det blev brunligt og det andet bundt har fået 2 farvninger og er blevet mere gråbrunt. Alle tre farver passer rigtig godt sammen, så det glæder jeg mig til at finde ud af hvad jeg så skal lave af det.

Til sidst er det lammeulden der er blevet farvet á 3 gange. Først er 1/3 del blevet farvet i 15 minutter, op for at ilte og så er 2/3 farvet i 15 minutter, op og iltet og lagt til side.
Nu skulle farvebadet bruges af de andre, så det ville blive lysere inden den sidste omgang farvning.
Så kom hele bundtet i gryden og fik kun 12 minutter, det kan jeg godt se ikke har været nok, for jeg havde regnet med en mere glidende overgang, men nu ved jeg det til en anden gang, jeg håber at komme til at gøre det igen, det har været ret sjovt at prøve.

 

4. september

Ja jeg må sige at det ser ud til at jeg fik ret, det blæser stadigvæk en halv pelikan. ;-) Jeg er glad for at vi i forgårs så at Viggo rendte rundt med en fersken i munden, det var en der var faldet ned, så vi tænkte at nu er det tiden til at pille dem ned.

Det viste sig at det holdt stik, for snart efter at vi havde taget 39 ferskner ned så begyndte det at regne og det regnede rigtig meget, det var lige som om der blev lukket op for en vandhane.
Med lidt hovedregning, den som Viggo kom med + 39 nu og 50 for en uge siden plus dem der er faldet ned inden de blev helt modne, så vil det sige at der har været over 90 ferskner på det lille træ!!! Utroligt.

Jeg har lavet lidt marmelade af resten af de første vi fik ned, da vi jo ikke kan spise dem alle, de er skåret i stykker og står i skålen bagved.

Fersken/hindbærmarmelade:

1600 g fersken
5-6 kerner
1200 g hindbær
1 kg sukker
2 poser geleringsmiddel
3 hætter Atamon

Fersknerne skæres i små stykker, nogle af stenene knuses og kernerne tages ud, den brune skal tages af, de blandes med ferskner og hindbær, koges til fersknerne bliver bløde ca. 10 minutter, så tilsættes 1kg sukker og koger med i et par minutter. Nu tilsættes geleringsmiddel, der skal have et opkog i ½ minut.
Jeg købte noget i Brugsen der ikke havde konservering i, kunne ikke finde Rød Melatin som jeg før har brugt (det indeholder konservering), så jeg hældte Atamon i efter jeg havde taget gryden af varmen.

Det blev til 2 store glas fyldt + en lille skål som jeg allerede er begyndt på. Der er ikke så meget smag i det, måske skulle jeg have knust de kerner og så brugt lidt flere, det vil jeg så prøve næste gang. Men det er af egen avl og det er væsentligt!!

På Strikkefronten sker der ikke så meget, jeg er nu nået til den 7. kile på flagermussjalet, det skrider langsomt men sikkert frem. Jeg er begyndt på et nyt bundt men har forsøgt at ramme samme farveskift.

Tilbage                                Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.