Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

Januar - April 2007

Tilbage

 
30. april

Så er det sidste dag i april og sikken dog et vejr vi har haft. For vores vedkommende har det været ideelt, nu hvor vi skulle flytte vores møbler fra det andet hus. Det ville næsten ikke være til at bære hvis det havde styrtet ned så alt var blevet vådt.

Jeg har i går strikket på min grovstrikker og har frembragt dette her
Det skulle gerne ende op med at blive en jakke. Lige som denne lille baby surprise jakke. Jeg skal nu have den presset så kanterne ikke ruller for meget ellers er det ret besværligt at sy den sammen, jeg er spændt på hvordan den bliver.

Jeg har fundet opskriften Surprise Jacket og har prøvet at omsætte den til en voksen størrelse, garnet jeg har brugt er farveskiftegarn jeg har købt hos Hjelholts uldspinderi.

17. april

Jamen se se, nu er jeg da kommet i gang igen, jeg har fået min internetadgang i orden.

Der er sket meget her siden jeg sidst har skrevet, vi har købt og er flyttet til et helt andet hus.
og sådan ser det ud!

Der er sket meget her på den nye matrikel. Næsten hele huset har fået en omgang. Der er blevet revet gammel tapet ned (nogen stedet mindst 4-5 lag) og sat væv op i stedet og malet.

Vi fået lagt gulvtæppe i stuen. Det var helt utroligt så hurtigt det blev gjort, inden for ½ time så var det lagt på, det er nu noget andet når det er professionelle der gør det!

Der er blevet lagt "parket"gulv i resten af huset, det var nemlig kun gulvtæpper der også var fra 74, nedenunder var der kun spånpladegulve, så det var nødvendigt.

Vi har fået lagt fjernvarme ind, der var nemlig kun elektrisk varme og det ville vi ikke have!
Vi var så heldige at naboen også skulle have fjernvarme og da de ikke var hjemme den dag gravemandskabet var der, så fik vi/blikkenslageren overtalt dem til at begynde hos os i stedet for, det var jo dejligt, ellers kunne vi have ventet flere uger med at få det ordnet og nu blev det gjort i samme uge som naboens.

En skorstensfejer skulle godkende at vi fik sat en brændeovn op, den er nu mest for hyggens skyld.

Nyt køkken er der også kommet op, det gamle var fra huset blev bygget og sådan var det med det meste, der har ikke været lavet ret meget siden 1974 hvor huset er opført.

Nu skal badeværelset og gæstetoilettet snart have en tur, gulvet skal brækkes op for at vi kan få gulvvarme, vægbeklædningen skal tages ned og nogle mere tidssvarende sættes op, det er laminattræpaneler og ikke noget kønt syn.

Jeg har fået 1½ værelse for mig selv hvor der er plads til alle mine reoler, det er dejligt ikke mere at skulle i kælderen for at kigge til mine ting, det var jeg ikke så glad for. Forhåbentlig kommer jeg snart i orden så jeg kan begynde at blive lidt mere kreativ.

Preben har fået et rum hvor han kan være med sin computer i stedet for at skulle have det i stuen, det er samtidig gæsteværelset, garagen og udhuset har han selvfølgelig også fået til alt hans værktøj og maskiner.

Haven skal der ikke gøres så meget ved, den er mest en stor plæne som Viggo er meget glad for at bearbejde og så en lille smule bede.

På strikkefronten har jeg ikke fået lavet så meget, dog har jeg fået strikket en lille bluse i selvstribende strømpegarn som var marts måneds tema i  Webstriks KAL. Jeg er ikke sikker på at jeg får strikket noget her til apriltema'et for et babyprojekt med babygarn, det er jo ikke lige det jeg har mest af af garner så nu får vi se.

14. februar

Så er jeg færdig med februars model, nemlig Hexed min er dog blevet lidt for lille, nærmest barnestørrelse, så jeg er gået i gang med en der er større, dog har jeg ikke garn nok til kanten, så den bliver strikket i dobbelt Troldegarn fra Hjelholt.

7. februar

Så er toppen endelig blevet færdig.

Nu er der jo kommet et nyt tema i Webstriks KAL nu hvor vi er kommet ind i februar, nemlig at vi skal til at strikke med tykt garn, med en stor pindestørrelse og helst efter en udenlandsk opskrift.

Jeg har valgt at prøve denne her Hexed en lidt anderledes hue. Jeg har noget Vikinggarn, der er ret tykt og med p. nr. 8.
Det skulle jo gerne være en hurtig ting, sådan med tykt garn og med tykke pinde, så nu ser vi hvornår jeg kan vise den!

23. januar

Jeg er gået i gang med en sommertop, som jeg har fundet her hos Barbro:

Da det er en svensk opskrift og jeg havde noget lysegrønt bomuldsflamégarn som jeg engang havde købt i Sverige, synes jeg at det ville være meget passende at bruge dette garn.

Det er noget underligt noget at strikke i bomuld, jeg tror aldrig at jeg bliver god til at strikke med det, men nu er jeg gået i gang og blusen skal nok blive færdig.
Jeg har nu fået strikket hele forstykket og i stedet for at lukke af og slå op igen til ryggen som opskriften siger, så er jeg fortsat direkte fra forstykket.

Den er jo strikket sidelæns og jeg vil jo gerne undgå alt for meget montering bagefter. Jeg har valgt at strikke den ensfarvet, da jeg nu havde så meget garn at der var rigeligt til hele toppen.

18. januar

Jeg har meldt mig til Webstrik's 2007 KnitAlong 
Her har vi i denne måned har fået en sjov lille opgave.
Vi skulle følge en opskrift med skyggestrik, hvor der kun blev lagt 12 rækker af opskriften ud ad gangen.
Den er lige sluttet og jeg har troligt fulgt med og strikket en savlesmæk til Adam,
Nu skal den så have alle ender hæftet og have sat bindebånd på, lige vaskes og så er den klar til aflevering.

 

15. januar

Medens Adam endnu lå inde i sin mors mave, strikkede jeg en skaterhue og et par futter til ham, for han ville sikkert blive en lille vildbasse og så kunne han jo lige så godt starte med det samme med at vise det. :-D
Nu har jeg endelig fået et billede af ham med den på og huen er jo alt for lille, jeg havde jo glemt hvor stort  et hovedomfang en baby har. Ikke fordi at Adam har et stort hoved, nej nej, men han hoved er nu ikke så lille som den dukke jeg målte på.  Så der er ikke noget at gøre, den kommer han ikke til at bruge andet end til fotografering og futterne kan jo komme til at hænge i barnevognen så han har noget at kigge på.

 

10. januar

Ja så er jeg her igen og godt nytår til alle Jer der kigger med her.

Jeg vil lige reklamere for en ny forening der har set dagens lys i søndags, nemlig: Spindeforeningen.

"Foreningens formål vil bl.a. være at være at fremme interessen for det gamle håndværk, og holde medlemmerne opdaterede med, hvad der foregår af spinderelaterede aktiviteter i hele landet året rundt."

Du kan læse lidt mere om foreningens start på Birthe P.s blog se d. 7 januar.
Jeg glæder mig til at se hvordan det går og ønsker tillykke med starten, jeg vil tilmelde mig så snart det er muligt.

Jeg var til Spinn-In i går tirsdag hos Bente B. Vi var et lille eksklusivt selskab bestående af Bente, Nette og undertegnede. Der var nogle stykker der havde meldt afbud. Åh vi havde det så dejligt, fik spundet meget og fik sludret og hygget os. Til frokosten kræsede Bente med hjemmebagt pizza og til kaffen med hjemmebagt brød og kager.

Jeg havde taget min Riberok3 med, for at Bente kunne hjælpe med indstillingen, jeg kunne nemlig ikke få den til at gøre som jeg ville og regnede med at hun kunne, da hun jo har 2 af slagsen.
Jeg har  aldrig kunne spinde på en dobbeltsnorsrok og jeg VILLE jo have gang i den. Jeg har kun spundet på min Ashford Traditionel der er en enkeltsnorsrok med spolebremse.

Jeg havde godt nok dagen før lige fundet ud af at der var nogle stænger der kunne drejes på, men synes alligevel ikke at det virkede. Den trak så hårdt og det var jeg gør min Ashford jo slet ikke, den er indstillet til næsten ikke noget indtræk og det var det jeg ikke kunne få Riben til!
Bente gik så i gang med at indstille på den og fik drejet lidt og så kørte den som en drøm, jeg fik spundet rigtig meget af noget rødt merino jeg havde med.

Om aftenen var jeg så sammen med Falsters Tekstil-Laug på besøg hos Vivian Høxbro.
Det var en dejlig aften hvor Vivian fortale om sin måde at designe på og om hvordan hendes garn blev fremstillet ved at blive spundet af farvede fibre der blev blandet så de passede til lige netop til den specielle ting som hun var i gang med at designe.
Nogen gange havde hun måtte strikke en trøje om mange gange før farverne passede sammen.
Vi fik set, gramset og  prøvet alle hendes designs, uha da, det er flotte ting hun laver!! Se selv på hendes hjemmeside her
 

Tilbage                                Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.