Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

September - December 2007

Tilbage

30. december

Jeg ønsker Jer alle et rigtig godt nytår og håber at jeg i det nye år bliver bedre til at holde liv i denne side.

Endnu en gyser

Jeg har ikke haft overskud til at holde gang i siden her, jeg har været lidt nede i kulkælderen og har bare tullet rundt, jeg har dog fået spundet noget og nu vil jeg lige fortælle om en væmmelig oplevelse jeg havde i går.

 

Jeg havde købt noget Blue Faced Leicester på julemarkedet i Remisen i år, det er i en pragtfuld grålig/beige farve. 


Det spandt jeg noget af og kom på den tanke at jeg ville tvinde det sammen med noget afrikansk vildsilke,  som jeg havde købt i 2002 på uldmarkedet på Ryegård.
Silken havde siddet på spolen siden, da jeg ikke havde fået taget mig sammen til at komme videre med det, (nok grundet alle vores flytninger).

Jeg synes nu selv at det blev et dejligt garn.

Jeg hængte bundterne op på min stumtjener efterhånden som jeg fik tvundet det, men som dagene gik og jeg kom til at skubbe og pille ved bundterne, begyndte de at dreje sig om sig selv.
 
Nå, tænkte jeg, det er nok fordi silken har været på spolen så længe og nu er blevet tvundet sammen med friskspundet tråd at det sker, det går nok over når det bliver vasket.

Stor var min skræk og rædsel da jeg fik garnet i vaskebaljen og det begyndte at stinke så frygteligt!! Af et eller andet ubeskriveligt og naftalin, som jeg før har kæmpet med i en gammel kuffertkiste som jeg aldrig fik lugten helt væk fra.

Mig fat i telefonen og ringe til Kathe!! Det var min eneste tanke, hun kan hjælpe!
Hun fortalte så at det er silken der stinker, fordi den ikke er blevet renset ordentligt for det lim der ellers er i den.

Da jeg nu har tvundet det sammen med uld så er der ikke så meget jeg kan gøre, da den behandling som silken ellers skulle have haft, den kan ulden ikke tåle da det skal være et basisk bad.

Så i stedet for skal jeg prøve at give garnet et farvebad uden farve i, måske kan det hjælpe!
Indtil videre har jeg kun vasket bundterne da jeg endnu ikke kan sætte farvegryden i gang.

Så de første 2 bundter er  vasket og tørret og har ingen lugt, de andre bundter hænger til tørring endnu og lugter stadig  ret kradst. Så må vi se hvordan det går, det lader til at når det er tørt så lugter det ikke, men om det kommer til at lugte igen hvis det bliver vådt, ved jeg ikke.

Det er bare såå ærgerligt at komme ud for dette, jeg havde sådan glædet mig til at skulle strikke noget til mig selv af dette garn, men hvis det bliver ved og jeg ikke kan få lugten væk så må jeg nok hellere smide det ud.

17. november

Spindetræffet

Jo, det var jo lidt af en gyser, på flere måder altså. 

Da Janne og jeg skulle derover, måtte vi vente i omkring 2 timer, ca. 8 kilometer før Storebæltsbroen,  i stiv blæst og regn.

Dette "bare" fordi en lastbilchauffør ikke ville høre efter de advarsler der kom i radioen, om at lastbiler og høje lette køretøjer ikke måtte køre ud på broen og han syntes sikkert at der kunne da ikke ske noget med hans STORE lastbil, men det kunne der!! Den væltede nemlig derude og sørgede på den måde for, at mange blev fanget i køer så lange som et ondt år og det endda i begge retninger, den modsatte bane fik dog snart lov til at køre, men det var  frustrerende ikke selv at kunne komme til det.

Vi kunne se at der var mange med børn, de havde det nok værre end vi der var voksne, men der er ikke sjovt når man er ved at tisse i bukserne. Der var mange der måtte ud i rabatten og stille sig til fri skue. Ikke rart!!

Da vi endelig fik lov at køre videre så det var bælgravende mørkt og vi måtte nærmest famle os vej frem  og ankom langt om længe til en hytte langt ude på Lars......s marker.

Nå men der var lys i hytten og nøj hvor var det dejligt at finde den!
Så det var bare at slæbe sine ting ind, finde sin køje  og  gøre den klar til man engang skulle i den, for jeg tænkte at det skete nok ikke sådan lige med det samme.

 

 

Det var rigtig hyggeligt at hilse på de andre der allerede var ankommet, vi blev bænket og fik en tiltrængt kop kaffe og strikkepindene blev fundet frem og så blev der ellers hygget i gennem. 


Lene sørgede for at der kom varme ved at tænde op i pejsen. 

Kathe havde lagt noget uld ved siden af pejsen for det var ikke helt tørt efter hun havde farvet og vasket det, så det skulle lige tørres færdigt, det var jo så samtidigt meget dekorativt.

 

Næste dag var det rokkene der blev rørt,

 

Kathe havde taget nogle forstørrelses glas med som man kunne prøve når man skulle spinde det meget tynde garn, for det er næsten ikke til at se den tynde tråd når det er så spindelvævstyndt. det er jo kun et par fibre ad gangen man skal spinde!

Janne prøvede nogle til meget sjov for os andre der kiggede på.

 

Ind i mellem var der en gættekonkurrence om hvem der kunne komme tættest på at finde ud af hvilket uld der var i hvilke nummererede poser der var lagt frem. Vi fik en stemmeseddel med de forskellige uldtyper skrevet på og skulle så sætte numrene udfor. Det var faktisk svært, der var vist ingen der fik alle rigtige, men det var nu alligevel hyggeligt, vi fik læst vores resultater op og fik overrakt en præmie hver, fiber selvfølgeligt!! Jeg fik noget bambusfiber og det glæder jeg mig til at komme i gang med, det skal dog kartes sammen med noget uld for at kunne spindes.

 

 

Ute viste hvordan man trækker silkhankies ud til tyndt forgarn så de er lige til at spinde.

 

 

Kathe havde et kursus med hvordan man kunne mixe forskellige fibre på en kartemaskine og senere om hvordan man kunne bruge en uldhegle til at blande farvede kæmmebånd så de kom til at ligge i striber.

 

Den tyndeste tråd

Ja den konkurrence vandt jeg da ikke, det gjorde til gengæld Janne med hele 4380m/100g! Det er så flot!! Det var en fuld fortjent vinder der fik "Den store farvepakke" med alle de småting man skal bruge til at farve, samt 25 g af hver eneste af de "nye" Granat Syrefarver.

Trøsteprømien var bogen "M E R I N O" der fortjent gik til Marianne S, der er ny spinder og som modigt deltog med sit 3. garnnøgle overhovedet, flot!!

Her er alle resultaterne.
1) Janne 4380 m/100 g, 2) Ulla 1945 m/100 g, 3) Ute 1800 m/100 g, 4) Bente 1739 m/100 g,
5) Birthe P 1320 m/100 g, 6) Anni 1109 m/100 g, 7) Marianne S 69 m/100g

Kromski rokken

Den store og længe ventede udtrækning var jo en Kromskirok der havde stået ved køkkendøren og grinet ad os lige siden den ankom i sin grønne taske. Nu skulle det ske, vi var meget spændte, jeg tror at vi alle sad og tænkte, bare det nu var mig der vandt den!!
Alle navne der er med i gruppen var skrevet op på små sedler og lagt i en hue, hvor Lykkens gudinde i form af Kathe, trak en seddel og der stod navnet Marianne V på. Stor jubel for hun var jo med på dette træf og hun var lige ved at trille ned af stolen af overraskelse, jeg var næsten bange for at hun ville besvime.

Desværre har jeg ikke fået et billede af rokken hvor Marianne sidder ved den.
Se hvor nemt det er at tage sådan en med sig når man skal på træf og lign. Det er lige ved at jeg spekulerer om jeg også skulle investere i en sådan rok.

Der var også en sidste præmie, en "Lille Startpakke" til farvning som det blev besluttet, at den skulle udloddes til en tilstedeværende.
Lene læste op og først trak Kathe et navn på en der desværre ikke var tilstedeværende, så det blev lagt væk og det andet navn hun udtrak turde Lene næsten ikke sige - for det var hende selv.

Søndag morgen var der hyggestund, men desværre lurede det jo i baghovedet at vi skulle være ude kl. 12, så vi var flere der begyndte at samle sine ting sammen og på den måde skabte lidt kaos. Vi satte os dog ned og fik faldet lidt til ro igen, der var jo nogen der skulle hentes.

Ulla hentede en af bøtterne med is og vi var et par stykker der hyggede os med at dele den. Derefter var der så nogle andre der blev inspirerede og hentede en anden bøtte og så et par stykker mere, så det blev alligevel en hyggelig afsked, sådan sidde der og guffe is midt i det hele.

Turen hjem gik nemt uden problemer, men det var en meget træt mig der kom hjem og fik smidt sig i sin stol med benene oppe. Jeg må nu sige at det vil jeg da bare være med til igen, for det er noget jeg  ikke kan undvære, sådan at være sammen med andre der deler den samme interesse og så i en hel weekend!!!

4. november

Mysticwatersjalet

det glemte jeg jo at lægge billedet ind af, så her kommer det, sådan er første del, det er ret nemt indtil videre at strikke, og anden del er også ok, der er ingen gentagelser på midten så det er et ret stort mønsterark at sidde med!
Desværre er kvaliteten af billedet ikke for god, min datter siger at jeg skal have et nyt kamera, det glæder jeg mig til, høhø.

Jeg har leget lidt med hvordan det ville have kommet til at se ud hvis jeg nu havde strikket det i en blågrøn farve i stedet for.

30. oktober

Træningslejr

ja det er hvad jeg kalder det her, at sidde hver dag for at prøve at spinde tyndt garn!

Jeg har meldt mig til en konkurrence hvor det drejer sig om at spinde den tyndeste tråd. Der er kun 3 krav, det skal være uld, være 2trådet og der skal være mindst 10 g færdigspundet garn.

Det er dæleme svært, for lige pludselig så springer tråden og så skal jeg finde den inde på spolen og kan jeg nu få den til at hænge sammen med fibrene her efter den er knækket.

Jeg spekulerer hele tiden på om den vil blive tynd nok så der er en mulighed for at være med, om den vil holde til at blive tvundet og om den vil så holde når den skal måles, ikke knække!!

Der er godt nok mulighed for at tråden må knække 3 gange, meeen, den skulle jo helst slet ikke gøre det.

For ikke at blive alt for træt af at spinde er jeg også gået i gang med endnu en mystery, nemlig MysticwatersKAL
Denne gang er det et sjal som skulle vise hvor forskelligt vand kan forekomme. Det er indtil videre nemt at gå til, hver onsdag kommer der et nyt "clue" (afsnit/del af mønsteret).

Jeg kan godt lide at få opskrifter på denne måde, det er egentlig sjovt ikke helt at vide nøjagtig hvordan det man strikker komme til at se ud..

 

19. oktober

Ravelry-Id: Bentestrik

Så er jeg også kommet ind på Jeg skrev mig på d. 5. september, i betragtning af at der er nogen der har ventet i flere måneder på det, så synes jeg at det er gået utroligt stærkt.

Nu skal jeg så til at undersøge hvad det egentlig er, der er så spændende derinde. Jeg har dog fået oprettet mig i et par grupper. I den danske gruppe er der mange kendte "ansigter" så jeg føler mig ret meget hjemme der.
 

14. oktober

Hov, jeg glemte lige at vise at jeg da også fik noget fiber med hjem,
 nemlig denne dejlig silke (den orange) og den skønne silke/alpacca.
Jeg spottede det jo hos Bente B og da jeg havde haft fat i det mange gange i løbet af weekenden, så besluttede jeg søndag, at det skulle altså med mig hjem.

Bente har haft noget silke i en orange farve på sin side hvor det lå og lokkede med sin farve og skønne glans. Jeg har siden jeg så det haft lyst til at få fat i noget af det. Hun siger at det ikke er det samme og at det ej heller ikke er samme farve, men det er da noget der ligner meget godt.

14. oktober

Jeg er langt bagud med at skrive her, der har været så meget i den senere tid, så jeg vil lige opsummere hvad der er sket siden sidst.

21.-22. september
Jeg har været i Jylland hos Kathe hvor hun havde stillet an til indigodypning. Jeg fik ikke taget så mange billeder, da mit kamera ikke havde mere strøm og reservebatterierne også var døde, så nogle af billederne jeg har lagt med ud er fra Mariannes kamera!

20.-30. september
Midtsjællands vævekreds afholdt Domus Felix-dage, jeg havde fået lov til at være med og delte et bord med en anden fra vævekredsen, da jeg ikke mente at der var nok til et helt bord/stand, kun mit hjemmespundne garn og lidt muffediser/pulsvarmere. 
Jeg havde min rok med, så jeg sad og spandt, det var der stor interesse for, især var mændene ret interesseret i hvordan den virkede.
Det var meget dejligt at være der, der kom rigtig mange mennesker for at købe og gramse på alt det garn der lå overalt.

Lisbeth Tolstrup havde lige udgivet en ny bog på det nye forlag Fiberfeber, den kunne jeg jo ikke undvære, den måtte jeg have. Da hun så var der om søndagen fik jeg en hilsen i bogen.
Der var mange workshops, men jeg havde ikke fået tilmeldt mig til nogen, så det fik jeg ikke nogen glæde af. Desværre havde jeg glemt mit kamera så der er ingen billeder fra disse dage.

2. oktober
Housewarming i Falsters Tekstil-laug i Foreningshuset Tingsted i vores nye lokaler i Tingsted Skole, Stationsvej 57, Tingsted. Det var en hyggelig aften med lidt godt til ganen.

5.-7. oktober
Og så var der Webstrik-festival i Næstved vandrerhjem.
Vi kunne indlogere os fra kl. 16 fredag eftermiddag, vi var mange der kom før og fandt en hyggekrog hvor vi kunne sidde og strikke! Ja, for det kunne jo være at der ikke blev tid til strikkeri!! hva siger du kone!! når alle ting var lagt frem og alle var kommet, for så skulle der jo ske noget!!! Husk på der var jo også workshops som man skulle være med til

Du godeste, hvor var det godt, vi var 80+ kvinder der samledes for at strikke, hygge, vise frem, sludre og ikke at forglemme spise dejlig mad, frugt og kaffe/te/chokolade ad libitum.

Jo,jo det var gode dejlige, trættende dage, om lørdagen kom der flere der ville være med, så jeg vil tro at vi har været over 90 kvinder der. Jeg har lagt billederne ud på Webshots men vil nok senere fået lavet et album her.

Lidt kom der også med hjem, men det var bøger denne gang, jeg købte den nye bog fra Bente Rønberg, "Strik i farver - til Quinder med former" den var forudbestilt og Jette A havde den med der ovrefra Jylland, også en god bog, med opskrifter både til håndstrik og til strikkemaskine, lige noget for mig.

Jeg fik også fat i en anden god bog der var billigt til salg, nemlig "Folk Bags" af Vicki Square, 30 opskrifter og fortællinger fra hele verden. Jeg fik den for 75 kr. Den glæder jeg mig til at få prøvet af, der er flere tasker jeg godt kunne tænke mig at strikke.

Jeg har jo i år meldt mig til Webstrik's 2007 KnitAlong

September måneds tema var flerfarvet garn med laaaaange farvesekvenser,
Oktober måneds tema er flerfarvet strik, man er velkommen til at kombinere de to opgaver til en.

Så jeg har strikket en tørklæde i Kauni regnbuefarve da jeg ikke helt var klar over om jeg kunne få strikket noget til oktobers tema, men det blev da til en taske også i Kaunigarn, jeg kan ikke huske hvilke farve jeg har brugt  er lidt i tvivl om jeg skal valke den eller om jeg skal lade den være som den er, den er ret lille og hvis jeg valker den så bliver den jo mindre, nu får vi se!

 

21. september

Fiberfeber

I denne uge har jeg modtaget fiber der er bestilt fra England, bl.a. denne skønne kugle. 

Det er en blanding af 3 forskellige farver merino og bleget tussah silke, uha det er mums, så meget at jeg ikke har kunne holde fingrene fra det og jo lige skulle prøve hvordan det var at spinde.

Hold da op hvor er det dejligt at spinde og jeg kunne jo ikke sådan  stoppe før jeg havde en spolefuld, (det kan desværre også mærkes i min skulder, av hvor gør den ondt)

Da spolen var fuld så det fik lige en tur med krydsnøgleapparatet og vips så var det klar til at tvinde. Sådan her blev det der er 88 g. og der er 358 meter, jeg synes selv at det er meget godt, hvad synes du?

Jeg kom alligevel ikke til Jylland i sidste uge, for Kathe var blevet syg og måtte melde afbud, det går jo heller ikke at komme når hun ikke er rask.

Nå men det korte af det lange er, at jeg tager derover i dag, for nu er hun så rask at vi kan komme, jeg glæder mig også til at se hvordan det går, især med det hør/blårgarn jeg har med der skal koges ud først.

 

14. september

Jeg skal til Jylland, Kathe har inviteret til Indigofarvning i morgen, jeg glæder mig.

For det første fordi det nu er et stykke tid siden at jeg har hilst på hende, ud over i telefonen og for det andet fordi jeg skal farve indigo, det er kun anden gang jeg skal det og det er altid spændende at prøve noget nyt.

Farvningen er noget jeg har savnet, jeg har bare endnu ikke fundet et sted hvor jeg kan gøre det uden at skulle fjerne en hel masse, men forhåbentlig bliver det klart til foråret, så skal der ske noget.

Jeg har noget hør/blårgarn som jeg meget gerne vil prøve at farve, det skal koges ud først i både brun sæbe og kaustisk soda.

Så vil jeg prøve at farve noget garn der er vundet i krydsnøgle og som et almindeligt opvundet nøglet garn, bare for at se hvordan farven trænger ind, forhåbentlig bliver det med glidende overgange i farven.

6. september

Handskefingre strikket som hestetømme

Se lige hvad jeg har fået færdige, nemlig disse handsker

Jeg har forsøgt med denne her metode hvor man strikker fingrene som hestetømme og syer så fingrene på med maskesting. Det er sjovt men lidt underligt at skulle strikke på denne måde og det virker faktisk! Man kan strikke fingrene i forvejen eller efterhånden som man synes.

Og lidt om tilvænning

Dette dejlige garn er blevet spundet,  130 g merino superwash, der er 460 meter

Jeg har nemlig fået min elrok gjort klar og jeg skulle jo prøve hvordan det nu er at spinde på sådan en, meen ikke uden problemer...

Først var der problemer med at pedalen blev meget varm, så varm at jeg måtte stoppe fordi jeg brændte fødderne. Motoren blev ikke varm, men da jeg ikke kunne bruge en anden pedal til den motor så var gode dyr rådne.

Hvordan var det nu, havde jeg ikke en anden motor et eller andet sted?
Lede lede, jo, nede i en kasse i en anden kasse der lå jo en motor med tilhørende pedal. Puha der var der lige ved at gå panik hos mig, tænk hvis jeg nu alligevel ikke kunne få det til at virke.

Så brændte min bremsesnor varm, så varm at den knækkede, en ny på, og hvad så! Jo så måtte jeg til at finde ud af hvordan jeg skulle håndtere sådan en fætter, ikke bare trykke pedalen i bund for så skete der kun det at garnet blev overspundet og ville ikke trække ind på spolen.

Spolen kunne faktisk ikke følge med da det gik for hurtigt, også måske fordi bremsesnoren var ved at brænde af, så jeg måtte sænke farten også gik det rigtigt fint og nemt.

Så ja, tilvænning skal der i aller højeste grad til.

Sidste forår bestilte jeg sådan en i USA,  nemlig The WooLee Winder
Da jeg skulle hente den på posthuset blev jeg meget overrasket over at jeg skulle betale ret mange ekstra penge for at få den udleveret, nemlig både told og moms + betaling til posthuset for udlevering!

Den er nu alle pengene værd, alene det at man ikke skal stoppe for at flytte tråden over på den næste nokke er dejligt, selve spolen kan også rumme mere end den almindelige spole, det er jo også en fordel!!

 start                                                                    Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.