Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

Januar - marts 2008

21. marts

SuperKarla

kan jeg næste ikke slippe, så meget at jeg i dag har hold i nakken, så kan jeg lære det, måske!

Det er en slemme slemme ting den der SuperKarla.
Da jeg havde fået strikket firkant 8 opdagede jeg at jeg havde glemt at vende da jeg strikkede nr. 7 og havde ikke strikket den sammen med nr. 6, så retningen blev helt ude til siden.

Så nu er de pillet op igen, dette er hvad der sker når jeg går i gang med noget jeg ikke kan slippe, så går det bare der ud af med hovedet under armen og uden at kigge for meget på opskriften..
 

SuperKarla
can I almost not be let off, as much that I today have teams in the nape of the neck, then I can learn it, maybe!

It's a bad bad thing that SuperKarla.

When I had managed to knit square 8 I found out that I had forgotten to turn when I knitted no. 7 and had not knitted it together with no. 6, thus the direction turned completely out aside.

But now they are peeled up again, this is what happens when I go into action with something I cannot be let off, it goes just there out of with the head under the arm and without looking at the recipe too much..

 

19. marts

En ny bluse - A new jumper

er færdigstrikket
Mønsteret er fra "A Gathering of Lace" af Meg Swanson, hun er datter af Elizabeth Zimmerman som jeg er blevet ret glad for.
Jeg har strikket 8 rapporter på bullen og 3 på ærmerne, da den ellers blev for stram, jeg er jo ikke helt smal i bredden. Mønsteret giver mere vidde forneden, en ting jeg ikke forudså, men som jeg er ret glad for.

Garnet: merino/angora 10/2 Spundet hos Hjelholt
Pinde: str. 5 - rundpind og strømpepinde
Vægt: 246 g.
 

Jeg må vist hellere til at gøre lidt ved alle det ting jeg har liggende, for nu er jeg blevet drillet så meget over den blå tunika jeg bl.a. har liggende, ikke Jette? Så nu må jeg vist hellere gøre noget ved det.


is done.The Pattern are from "A Gathering of Lace" by Meg Swanson, she is the daughter of Elizabeth Zimmerman that I have come to like.
I have knitted 8 reports in the body and 3 in the sleeves, when it otherwise stayed too tight.
The pattern gives more width at the bottom, a thing I didn't anticipate, but I am rather glad for.

Yarn: merino/angora 10/2
Sticks: size 5 - circular needle and doublepns
Weight: 246 Grams.

Der er hilsner, har skrevet sidst?

16. marts

Jeg har meldt mig selv - I have signed up

til en striksammen, nemlig webstriks-super-karla-kal-2008  
Jeg vil gerne strikke Super Karla Sjalet.

Da der flere der har meldt sig til den KAL end der faktisk er plads til at kunne udgive på den blog, så har jeg som flere andre der også har en blog veget pladsen, for at de der ikke har en blog/hjemmeside også kan komme til orde. Hvem ved måske de så også selv vil have en sådan, ja man ved ikke!

På spindefronten er jeg lidt i silkemode for tiden, jeg skal jo helst prøve alle det silker jeg har hjemme lige nu.

Først en blå som jeg tvandt sammen med noget blå merino
 

En lækker mørkt kobberfarvet silke
samt en underskøn regnbuefarvede silke som Kathe også har farvet 
som efter jeg har rusket det blev sådan her meget let og fluffy.

Jeg prøver at lave en engelsk oversættelse ved hjælp af GramTrans
Noget af oversættelsen bliver lidt underlig, men jeg håber at det bliver til at læse.


I try that make an English translation with the help of GramTrans
Part of the translation stays a little strange, but I hope that it'll be to read.

I have signed up for a KAL, as a matter of fact webstriks-Super-karla-Kal- 2008
I'd like to knit Super Karla Sjalet.

When more that have arisen to the Kal than there actually is space for to be able to publish on that Blog, I have like several others that have have a Blog made the room, to that those that do not have a Blog/homepage can also get to speak.
Who knows maybe they also oneself will have a such, maybe who knows!

On the spin-front I am a little in silk-fashion at the moment, I have preferably to try all the silk I have at home just now.
First a blue that I twisted together with something blue merino.
One dark copper-coloured silk as well as a beautiful rainbow-coloured silk that Kathe has also coloured.
After I have shaken it, became like that here very light and fluffy.

 

1. marts

Jeg er grædefærdig

Min "søde" dumme hund Viggo kedede sig her til morgen og har været i min taske der har han fået fat i den ene af mine moskus-muffedisser og har hygget sig!!
 
Den skulle have set sådan ud. Desværre ser den sådan ud nu
 

Jeg er jo godt klar over at det er min egen fejl, men alligevel er jeg ked.

Efter at have siddet og plukket en masse stride hår ud, har jeg spundet ulden, inden jeg jeg kunne strikke dem.

De var utroligt bløde og lækre, nu skal jeg så på den igen, men jeg ved jo ikke om jeg kan få lavet en der er magen til igen.

 

28. februar

Ups, jeg glemte

at lægge et link til resten af billederne fra generalforsamlingen, så hvis du er interesseret i dem kan de beses her.

Jeg glemte også at vise hvad jeg kom hjem med, nemlig disse utroligt skønne fibre:

 
Det er babycamel/bleget tussahsilke, meget blødt dejligt guf!! Købt hos Birthe P. der har Garngalleriet


 
Bambusfibre, de er ret glansfulde og kan minde meget om silke! Købt hos Karin der har KH Tekstil Design

 

Der kom også nogle dejlige bløde alpacca/lamafibre med hjem, de er købt hos Gitten der har Lamaland

En ny rok vil en gang i foråret lande her på matriklen!

Sonata hedder den og det er en Kromski-rok og den er bestilt hos Birthe P.

Der var mange på generalforsamlingen der havde en Kromski-rok og jeg blev overbevist om at jeg da også skulle have en sådan. Især fordi det er en letløbende rok og nem at spinde på. Samtidig er den er let at tage med rundt omkring, den kan skilles ad og puttes i den smarte rygsæklignende taske.

26. februar

Der var indkaldt til generalforsamling i

spindeforeningen og det skulle afholdes d. 24 februar 2007. Arrangementet skulle foregå på Lilleskov Teglværk ved Tommerup på Fyn. Så Jette, Karin og jeg mødtes kl. 8.30 i Slagelse for at køre derover samlet i en bil.

Det var en dejlig rolig tur derover, vinden havde lagt sig og der var ikke mange biler på vejene så vi havde ingen problemer med at komme frem.

Da vi ankom, var vi lidt i tvivl om det nu var her, men vi fandt snart ud af at vi bare var nogle af de første, så vi satte bare vores rokke henne i hjørnet.
Der var der også et bord vi kunne lægge fra på, det skulle vise sig at det var en god ide at gøre, for vi fik god brug for bordet.
Jette skulle jo vise sin kartemaskine frem, der var flere der gerne ville se sådan en med 2 "gear" og hvordan den virkede. Samtidig var der jo så også plads til alt det "slemme" fiber som vi jo ikke kunne lade være med at købe.


 Senere blev det lidt mere trangt da alle var kommet til.
Der var opstille borde i den anden ende af rummet hvor vi kunne sidde under selve generalforsamlingen.

Da den var overstået havde Gerda et lille foredrag om forskellige håndtene. Det var rigtig spændende at få at vide at der var så mange forskellige slags.

Grethe viste hvordan man brugte en uldkam og en "Diz" som hun havde klippet af en colaflaske og på den måde fik en tyndt uldbånd der var lige til at spinde med.

Karin viste hvordan man blander flerfarvede fibre så de blev mere ensfarvede, der ligger noget fiber der er blevet kørt igennem foran maskinen.

14. februar

Igen er der gået 14 dage

og hvad er der så sket?

Efter at have spurgt i maskinstrikkegruppen, hvad og hvordan jeg egentlig kunne/skulle gøre med forkanterne på min lange cardigan, ihh, hvor har jeg fået mange gode forslag, så er jeg kommet i gang igen med den. Jeg har indtil nu strikket 2/3 af dem, mangler også at få monteret ærmerne.

Desværre har jeg endnu ikke fået et kamera så billeder må vente!!!

Jeg er gået i gang med
en bluse med hulmønster som jeg har set i "A Gathering of Lace", strikket med mit garn i merino/angora som jeg har fået spundet hos Hjelholt.


en halsklud/strimmel efter en opskrift set hos Sifka, strikket i mit eget håndspundne merino, som altid får jeg den aldrig magen til, det skyldes vist at jeg ikke strikker lige efter opskriften, men får lavet lidt om. Der er 10 masker (da garnet er ret tyndt) og der tages ud til 20 m før jeg lukker af til spidsen. Den skal vist være meget lang for at kunne give noget varme, men pyt det er et nemt lille tagmedibyenarbejde

For ikke at tale om min UFOstak, som jeg konstant får forøget!! Var der ikke nogen der engang talte om at de havde et Monteringsmonster, hvis det er noget jeg kan bruge, så er man velkommen til at sende det den her vej.

 

30. januar

Og hvad har jeg så fået lavet i de sidste 14 dage?

Jo for det første så har jeg haft Strik-In hvor der kom 3, nemlig Susan, Lise og Annette. Vi havde det rigtig hyggeligt, som man nu faktisk altid har når man er samlet om strikkepindene eller andet håndarbejde..

Lise hvad noget fiber med, da hun engang havde haft en ide om at hun skulle lære at spinde, men hun har givet op og nu havde hun taget det med til mig og noget af det har jeg har spundet til garn.
Det rødlige kom til at se sådan ud.
Jeg prøvede at blande noget af de 2 sidste farver sammen med noget blå og rødt jeg havde liggende, men jeg syntes at det kom til at se forfærdeligt ud så det har jeg ikke fået scannet.

Jeg bestemte mig for i går at en strikke Calorimetry for at prøve hvordan den er at strikke og greb så lige det "grimme" garn, slog op på p. 4, men da garnet var for tyndt, så strikkede jeg med dobbelt garn taget ude og indefra på krydsnøglet.

Stor var min forbavselse da jeg havde strikket et stykke, fordi garnet på en underlig måde nærmest fulgte hinanden i farveforløb uden at jeg havde beregnet det.  Det ligner næsten en mund, synes jeg. Nu skal der så syes en knap i og den er færdig..
Jeg kunne ikke have hele i min scanner derfor det noget afklippede billede.
Så meget var der tilbage af det jeg havde spundet.

Så har jeg strikket på min strikkemaskine. Her er en strikkeprøve, 10,6 x 13,3 cm = 40 masker og 60 rækker. mønsteret er fra Irish Bishop's bog "Borders & Yokes".

Det skal blive til en lang cardigan, jeg har fået strikket ryg- og forstykkerne, nu skal jeg så finde ud af hvordan jeg skal lave forkanten og så skal det hele syes sammen, uha det er næsten det værste, jeg er ikke så glad for montering, det er meget sjovere den proces med at lave opskriften, strikke og så se om det kommer til at passe.

Desværre er mit kamera så dårligt at alle billeder bliver slørede så jeg vil jo så gerne have et nyt!
Måske jeg snart kan få taget mig sammen til selv at købe det, jeg fik jo desværre ikke noget i julegave som jeg havde håbet på  og heller ikke noget her i januar.

 

17. januar

Velkommen til 2008

Nu må jeg vist heller komme i gang og få fingeren ud, jeg har udsat der alt for længe.

Jeg har inviteret til Strik-In herpå Falster søndag d. 20. kl.12 jeg kan se at der er 4 der har meldt sig til, det glæder mig rigtig meget til, for jeg træænger til at være sammen med andre strikketosser.

Sidste gang jeg inviterede var der kun en der meldte sig, hun og jeg blev enige om at udsætte og vente til dette år med at invitere igen, så det er nu du skal melde dig til hvis du vil med!

Jeg har spekuleret på om jeg kan oprette et kommentarfelt der vil poppe op og kan lukke sig igen på samme måde som man kan på blogspot.com uden at denne side lukkes, det skal jeg prøve at få i stand, så bær over med mig.

Hvis der er nogen der ved hvordan man gør det, vil jeg være meget taknemmelig.
Foreløbigt vil jeg prøve dette her: der er kommet kommentarer

 tilbage                                                                    Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.