Start
Fotoalbum
Strik
Strikgalleri
71 gode grunde
Forkortelser
Links
Løst snak
Vævning
Vævgalleri
Spinding
Om mig

 

Juli - September 2008

tilbage

29. september

Jeg har igen været på strikkefestival

I år gik turen så igen til Silkeborg vandrehjem hvor haven ligger lige ned til Gudenåen
og hvor der hele tiden kom både sejlende lige forbi, (desværre ikke lige da jeg tog billederne)

    

Over 80 glade quinder fik sig en dejlig oplevelse af samhørighed, selv om der var flere der slet ikke havde set nogen af de andre før i "levende live".

Vejret var som for 3 år siden ganske pragtfuldt og der blevet strikket både indendørs og udendørs,
overalt hvor man kunne finde et lille sted at slå sig ned blev der strikket.
 

Vandrehjemmet havde fået lavet en dejlig blomsteropsats
der viste at det var webstrikkere der var til stede.
 
Ja hvad siger I så! Det kan man da kalde at passe til lejligheden.

Meget hurtigt blev der arrangeret en butik hvor man kunne gramse på skønne fibre og garner, men det var nu også lidt besværligt, da det jo ikke gik at der blev savlet på nogle af de mange skønne ting.
Jeg havde mit garn med som jeg har spundet, det blev hængt op på min stumtjener,
men det var jo let at overse blandt alt det andet.

Det var blevet bestemt at der skulle holdes workshops og jeg havde meldt mig til at vise hvordan jeg strikker dobbeltstrik, det var spændende om der ville gå godt, men det gik over al forventning.

Jeg har lagt metoden til dobbeltstrik ind på siden med diagrammer og teknik


Jeg har ikke fået taget så mange billeder, men de kan ses på festivalsiden

Slumretæppet der har været så mange år undervejs er endelig færdigt,

og hvor er det blevet flot!!

 

11. september

Jeg har leget med kobbertråd

jeg har nemlig strikket smykker og da jeg var så glad for at have lavet dette, skulle jeg jo lige vise det frem og hvad skete der så!


 

Jo, jeg blev opfordret til at vise hvordan jeg gør det.
Så nu skal jeg lave en slags workshop i Falsters Tekstillaug.
Det er nu spændende at få lov til at gøre dette, men også lidt skræmmende, så jeg snart ikke tør vise noget frem mere, for hver gang jeg fortæller om noget nyt jeg har prøvet så vil de andre i lauget også lære det, siger at jeg skal vise hvordan. :-D

I have played with a copper wire
I have knitted jewelery as a matter of fact and when I was so glad to have made this, I had just to show it forward, and what happened! Yes, I was encouraged showing how I do it.

Thus now I had to arrange a kind of workshop in Falsters Tekstillaug.
It's now exciting to get permission to make this but also a little frighteningly, so that I soon am afraid to show anything forward any more, because every time I report whether a little new I have tried then the others will in the guild also learn it, say that I have to show how. :-D
 

10. september

Vi har været på ferie

den første siden 1992, jaja vi sløser skam ikke med vores ferier. Jeg betragter først en ferie som rigtig ferie når vi hjemmefra i flere dage og denne gang har det varet 14 dage.
De andre år hvor min mand og jeg har haft ferie fra arbejdet, har vi bare kørt rundt på Sjælland og tilstødende øer, det har været ret improviserede.

Vi tog af sted en tirsdag og kørte mod Tyskland hvor vores nye campingvogn ventede på os.
Her får den sine nummerplader sat på.

Så var det bare af sted mod Nordjylland, hvor vi havde fået lov til at slå os ned på Kathe og Stu's vendeplads. Så kunne vi jo bruge det som udgangspunkt for vores udflugter.

Det har været en dejlig ferie, skønt at kunne gå lige ud af vognen og været i den dejlige natur.

Se hvilken udsigt vi havde ud af vinduet. 

 Hvilken dejlig solopgang!

Nu kan jeg jo ikke sidde i en bil uden at have noget at strikke på,
så jeg havde taget Februar Lady Sweater med, den var jeg lige begyndt på   inden vi tog af sted.
Nu er det andet ærme halvvejs færdigt. Jeg strikker i Kaunigarn, som jeg jo har gjort så mange gang før.
 


Muslingesjal
En af dagene viste Kathe mig en opskrift  på Sea Shell Shawl
Da hun ikke var sikker på om hun havde garn nok til det, talte vi om hvordan man kunne få strikket det fra halsen i stedet for.

Jeg gik i tænkeboks og fattede strikkepindene og det medbragte garn.
Jeg kom frem til dette her Muslingesjal, som jeg da også lige måtte lave en opskrift på, for ellers havde jeg jo ikke kunne huske hvordan jeg kom videre på det.
Det blev jo ikke så stort som originalen, men det er jo bare et spørgsmål om pindestørrelse og garn, for der er lige så mange masker og lige så mange omgange.

Garnet er Shetlandsuld, farve NY20, som jeg købte sidst jeg var på udsalg i BC garn og det er en butik der er farlig at komme i, især hvis der er udsalg!!

Nu er der ikke mange dage til vi skal til WEBSTRIKFESTIVAL i Silkeborg, jeg glæder mig, jeg kan næsten ikke vente, det er bare så god en måde at mødes med så mange gode venner.

 

14. august

Her er så

billedet af Mysteryshawl3

Garnet er entrådet, håndfarvet Uruguay garn, der var flere i Webstrik der i 2005 købte i et samlet indkøb jeg kan desværre ikke huske hvorfra det blev købt, og jeg fik dette garn som gave af Lise. Jeg startede på sjalet 18. februar 2006 hvor jeg havde meldt mit til en MysteryShawl3 knit-along. Nu er jeg endelig blevet færdig med det her d. 12. august 2008. 

12. august

Tilbage efter

igen at have været på maskinstrikkekursus og hvor jeg var totalt flad da jeg kom hjem med al den inspiration i hovedet, men nu er jeg endelig kommet op til overfladen.

Jeg har fået færdiggjort en UFO, nemlig MysteryShawl3, den begyndte jeg på d. 18. februar 2006 og fulgte fint med i begyndelsen, men jeg fik aldrig gjort det helt færdigt, fordi der kom noget i vejen der gjorde at jeg måtte lægge det til side.
Jeg manglede at strikke de 2 sidste clues, men jeg havde da fået hentet dem hjem på min pc, så nu var det bare at gå i gang. Jeg har ikke fået taget et billede endnu, men det kommer.

I weekenden d. 16.- 17. juli skal der igen ske noget, nemlig sommertekstil i Falsters Tekstillaug. Jeg håber at der vil komme mange mennesker der vil se hvad vi går og roder med her nede på Falster, vi vil have udstilling, salgsbod, cafe og arbejdende værksteder.

Jeg har jo vist min raglancardigan Ravelry i maskinstrikkegruppen og da jeg har fået et par henvendelser om opskriften vil jeg nu gå i tænkeboks om hvad jeg så skal gøre.

 

19. juli

Endelig og efter mange kvaler

 er mit sjal Pretty as a Peacock færdigt!

Det har nu ligget spændt ud og til tørring siden i går hvor jeg hæftede den sidste tråd.

Åhh, det har været et spændende arbejde og det kan da godt være at jeg engang igen strikket et mere. Måske jeg så til den tid er blevet mere disciplineret så jeg ikke skal pille op så mange gange som jeg har gjort her. Det kan jo være at jeg næste gang ligefrem skal kigge på diagrammet, jeg har jo læst teksten i stedet for diagrammet og det faldt jo ikke så heldigt ud!!!

Min mand sagde da jeg var færdig; "du har da vist strikket det sjal 4 gange med alle de gange du har pillet op, hvordan kan du så komme på den tanke at måske skulle strikke et mere?"

Tja, man man jo aldrig vide hvad det bliver til, hyggeligt har det i hvert fald været.

 

13. juli

Jeg har stadig

noget angora jeg engang farvede i en gråblå farve, noget af det spandt jeg og og strikkede så et sjal til min datter.
Resten af det er jeg begyndt at karte sammen med marineblå silke og hvid merino.
Det bliver en skøn farve, det giver minder om afbleget denim, måske kommer det også til at ligne det når jeg får spundet det, man ved jo aldrig.

Der sker jo en masse når det bliver spundet, farver forandrer sig rigtig meget. Det fandt jeg jo ud af da jeg tvandt hvid merino sammen med en blågrøngul bambus til et dejligt sommerligt udseende garn
Der er lang vej endnu, men lidt efter lidt så kommer det, I ved, ting tager tid.......

Mit Peacock sjal er ved at være færdigt, der mangler "bare" 18 omgange  á ca. 555 masker. :p
Det har været en drøj omgang for jeg har skulle pille op flere gange, fordi jeg blev for ivrig og så bare strikkede derud af, nu kunne jeg det jo udenad, jaja hovedet under armen, det kan jeg da finde ud af!!

Efter nogle omgange ville det ikke mere, jeg kunne ikke lige finde ud af hvad der var galt, men efter nøje granskning gik det op for mig at jeg havde lavet en dum fejl længere nede, så det var bare pinden ud og pille op.:((

Det er nu alligevel et dejligt strikketøj for det er spændende hvor langt jeg kommer hver gang og jeg synes at det kommer til at se godt ud. Billede kommer når jeg er færdig med det, det er temmelig svært at se noget når det er krammet sammen på pinden.

I still have a little angora left that I once dyed in a grey-blue colour, and then I spun and knitted a shawl for my daughter. The rest of the angora I have begun to cart together with navy blue silk and white merino.
It'll going to be a beautiful colour, it gives memories of faded denim, maybe it also will resemble it when I manage to spin it, one never knows.  A lot happens when it's spun, colours do change much. That was what happened when I twisted white merino together with a bluish-greenish-yellow bamboo to a lovely summer-like appearance yarn
There is still a long way to go, but little by little it comes along, you know, Things Take Time ...
My Peacock shawl is nearly done, now there are only about 18 rounds to go of about 555 stiches.
It has been a tough round because I have had to frog up several times, I became too eager and I just knitted out there of, now I think I could do that by heart, Jaja the head under the arm, that is what I can!!
After some rounds, I couldn't just find out about what was crazy, but after close investigation dawned it on me that I had made a stupid mistake farther down, thus it there was just
to frog it again...:((
But anyhow it's a lovely knitting, it's exciting to see how far I am, and I think that it'll look good.
Picture comes when I am done with it, it's rather difficult to see something when it's crumpled up on the stick

 

start                                                             Forrige indlæg

Skriv til webmaster @ bentestrik .dk hvis du har nogen spørgsmål eller kommentarer
Husk at fjerne mellemrummene
Jeg vil forsøge at svare dig indenfor 48 timer.